Det har varit en intensiv period med mycket på
webshopen
under julen. Superkul att så många kunder kommer tillbaka år
efter år! Nu är vi inne i ett välkommet andrum då jag kan passa på att
återhämta mig. Tar långa promenader i naturen. går hem och sätter på
musik, bakar ett gott bröd. Väldigt avstressande att skapa något med händerna.
Det har varit många som undrat över receptet på detta bröd så nedan kommer
min variant av det. Man kan föstås ta i lite av vad man har hemma och göra det
till sitt eget. Snabbt och enkelt eftersom det inte kräver någon jäsning innan.
Däremot är det svårt att köpa något fabriksbakat när man väl börjat baka sitt eget.
under julen. Superkul att så många kunder kommer tillbaka år
efter år! Nu är vi inne i ett välkommet andrum då jag kan passa på att
återhämta mig. Tar långa promenader i naturen. går hem och sätter på
musik, bakar ett gott bröd. Väldigt avstressande att skapa något med händerna.
Det har varit många som undrat över receptet på detta bröd så nedan kommer
min variant av det. Man kan föstås ta i lite av vad man har hemma och göra det
till sitt eget. Snabbt och enkelt eftersom det inte kräver någon jäsning innan.
Däremot är det svårt att köpa något fabriksbakat när man väl börjat baka sitt eget.
Snabb frölimpa
2 1/2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
alt. fullkornsmjöl
1/2 dl chiafrön
1/2 dl havregryn
1/2 dl pumpa
kärnor eller solrosfrön
2 msk hela
linfrön
1-2 msk
psylliumfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk
bikarbonat
4 - 4 1//2
dl yoghurt
2 msk
rapsolja
1/2 msk honung
Blanda alla
torra ingredienser först, därefter alla vätska.
Smeten bör
vara ganska kletig men åt det fastare hållet
klicka ner
i en bröad form och baka i 60 - 65 min 175 grader
Låt svalna på ett galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar