onsdag 7 mars 2018

Lady Marmelade

Då jag försöker avstå från vitt socker i min kost var marmelad
självklart en produkterna som fick tas bort. Tills jag råkade på
en bok som heter "Mat som botar" där ett helt kapitel handlar
om apelsinerna och dess nyttiga egenskaper. Själva skalen
är nyttigast och då passar det ju bra att äta marmelad eftersom man
då får i sig hela apelsiner. Vilket också rekommenderades i boken.
Googlade genast på nyttig apelsinmarmelad utan socker och fick
endast upp recept med sötningsmedel....urk då får det vara....
Skam den som ger sig.... och började exprementera. Efter ett tag blev
resultatet världens godaste marmelad så nu kan jag njuta varje morgon
eller till eftermiddagsteet.

1 ekologisk apelsin
1 liten finriven morot
en bit riven ingefära
en färsk riven gurkmeja
1-2 msk honungs
1 kryddmått malen svartpeppar

Skär av skalet först för att sedan finstrimla fint
Hacka eller mixa apelsinköttet fint tillsammans
med ingefäran och gurkmejan och med honungen,
smaka av till det blir lagom sött, apelsin skalen är beska
nämligen. Svartpepparn är till för att kroppen ska ta upp
gurkmejan som är supernyttig.Njut av marmeladen tillsammans
med lagrad ost eller bara som den är på rostat bröd....mums!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar