söndag 30 augusti 2020

Pumpa soppa

Pumpa soppa är något som i alla fall jag förknippar med hösten
när man längtar efter något som har mycket smak och värmer.
Denna soppa är gjord på Butternut squash som går att få tag på  
hela året. Går att variera med olika toppings för att göra den lite
mer mättande.  

ca 500 gr butternut squash
1 äpple
1 lök
2 - 3 vitlökar
5 - 6 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk sambal oelek
1 msk riven ingefära
1- 2 tsk honung
1 msk lime saft

Topping:
pumpakärnor
hackad röd paprika
färsk koriander

Skär pumpan, löken och äpplet i lagom stora bitar. Fräs i lite smör i en 
gryta i ca 5 minuter. Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp och låt
sjuda i ca 15 min tills pumpan blivit mjuk.

Mixa soppan med en mixerstav. Rör ner kokosmjölken och smaksätt med ingefära,
vitlök, sambal oelek och honung. Låt soppan försiktig koka upp igen och avsluta 
med limesaft och smaka av om det behövs mer salt och peppar. Innan serveringen
garnera med koriander, paprikatärningar och pumpakärnor. Jag brukar även ringla
över lite olivolja över som jag tycker förhöjer smakerna.



1 kommentar:

  1. Jag älskar butternut squash soppa! Den här ska jag verkligen prova på. Ser urgod ut! Upptäckte din blogg idag och är nu en trogen följare. Kul!

    SvaraRadera